Szarka-Kovács Enikő

ENIKŐ – BEMUTATKOZÁS

Szarka-Kovács Enikő
Gyógytornász

Schroth terapeuta

Maitland manuálterapeuta

Szarka-Kovács Enikő, gyógytornász vagyok. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán szereztem diplomám 2009-ben, majd tanulmányaim befejezése után hivatásomat egy magánrendelőben kezdtem el gyakorolni, ahol leginkább a gerincferdülés, illetve egyéb-gerincet érintő-mozgásszervi problémák kezelésében szereztem tapasztalatot.

Érdeklődésem a továbbiakban is ezekre a területekre összpontosult, azonban a manuálterápiás képzéseknek köszönhetően még átfogóbbá vált, továbbá a sportrehabilitáció és funkcionális tréning tárgykörében szerzett tapasztalatokkal a gerinctől távolabb eső struktúrák kezelésére is kibővült.

A magánrendelésen végzett önálló munka és németországi tapasztalataim folyamatos önfejlesztésre ösztönöznek. Szakmai fejlődésem érdekében rendszeresen veszek részt továbbképzéseken. Ezek nemzetközileg elismert tanfolyamok, melyek tudományosan igazolt módszerekkel bővítik eszköztáramat.

Munkám során fontosnak tartom pácienseim minél teljesebb informálását problémájuk megértése érdekében. Így velük együtt, az igényeiknek és aktuális állapotuknak megfelően alakítható a kezelési terv. A Maitland manuálterápia alapos fizikális vizsgálata és folyamatos önellenőrző szemlélete lehetőséget ad problémájuk lehetséges háttereinek feltárására. Így valósul meg az a célzott és személyre szabott terápia, amellyel valóban tartós eredmény érhető el. Egészségük hosszútávú megőrzéséért a gyógytorna utáni időszak megtervezésében is segítséget nyújtok. A hétköznapok tevékenységeit illetően életmódbeli tanácsokkal látom el őket illetve szakmai javaslatokkal támogatom egy olyan mozgásforma kiválasztását , amely figyelembe veszi a páciens mozgásszervrendszerének sajátosságait és ezzel minimalizálja a panasz kiújulásának kockázatát illetve az esetleges túlterheléseket.

2016-ban kezdtem el önálló rendelésemet a Lineart Egészségstúdióban, ahol egy kivállóan felszerelt tornateremben, barátságos környezetben várom gyógyulni vágyó pácienseimet.

BEJELENTKEZÉS
+36-30-316-6341

ENIKŐ – SZAKMAI ÖNÉLETRAJZA

2009.- Szakmai gyakorlat – Spaichingen, Németország
2009.- McKenzie A – Budapest
2009.- Mulligan manuálterápia A B – Budapest
2009.- Funkcionális tréning a terápiában és a sportrehabilitációban – Budapest
2010.- Dreidimenzionale Scoliosetherapie nach Katharina Schroth (Schroth terapeuta) – Bad Sobernheim Asklepios Katharina Schroth Klinic
2010.- Perifériás neurális struktúrák kezelése – Budapest
2011.-Kinematic Taping – Budapest
2012.-Szegmentális stabilizációs tréning az ágyéki gerincen – Budapest
2012.- Dreidimenzionale Scoliosetherapie nach Katharina Schroth- Hospitáció – Bad Sobernheim Asklepios Katharina Schroth Klinic
2012.- Mulligan manuálterápia C – Budapest
2011.-2013.- Maitland manuálterápia (Maitland manuálterapeuta) – Budapest
2014.- Röntgenfelvételek értéke a korszerű mozgásszervi radiológiai diagnosztika rendszerében – Budapest
ADÉL – KIEMELT SZAKTERÜLETEK

gerincferdülés
tartáshibák
Scheruermann-kór
egyéb gerinc deformitások
derék-, hát-, nyak-fájdalmak
porckorong problémák-gerincsérv
sportsérülések
kisízületi problémák
nagyízületi fájdalmak, ízületi kopás
rectus diastasis
perifériás idegfájdalom
műtét utáni rehabilitáció
stabilizációs tréning
propriocepciós tréning
funkcionális tréning